Zomeracademie 2017

Beeld en beeldtaal
Beatrijs Lauwaert

Uitgangspunt van deze workshop is ieders individualiteit én een fascinatie voor beelden.
Je kan zowel binnen als buiten tekenen, schilderen, met klei werken, assemblages en collages maken, installaties ontwerpen en fotograferen.
Je werkt zelfstandig. Je krijgt individuele feedback en er is dagelijks een groepsgesprek.

 

We onderzoeken de kracht van beklijvende beelden door intenser te gaan kijken naar zowel de eigen creaties als naar de werken van anderen. De belangrijkste uitdaging is om je grenzen te verleggen en beelden te laten ontstaan door middel van experimenten en verwondering.

 

Beatrijs Lauwaert 

studeerde Monumentale Schilderkunst aan het KASK, is als Meester in de Beeldende Kunst afgestudeerd aan Sint-Lukas Gent, en werd ook Laureaat aan het HISK. Ze had werkperiodes in onder andere de Rijksakademie Amsterdam, in de Cité des Arts in Paris, in de Belgische Botschaft in Berlijn, in de Academia Belgica in Rome en in de McDowell Colony (Verenigde Staten). Het oeuvre van Beatrijs Lauwaert bestaat uit tekeningen, schilderijen, foto's, driedimensionale werken, installaties en performances. Ze stelde tentoon zowel binnen als buiten Europa. Daarnaast gaf ze ook workshops Beeld en Beeldtaal in Vlaanderen, Frankrijk, Italië, Portugal, Spanje en Rusland.