Zomeracademie 2017

Kostuum en textiel
Anita Evenepoel

In het atelier kostuumontwerp maken we kostuums om in te bewegen, ontwerpen we objecten met een theatrale verschijning of geven we materialen vorm tot installaties (al dan niet in relatie tot het lichaam).


Vertrekkend van de eigenschappen van vreemde materialen, ontwerpen we kostuums en objecten die naar performances en/of installaties leiden.


We laten de naaimachine en de patroontekeningen links liggen en werken met vreemde materialen zoals non-wovens, schuimen, plastics en gebruiken heteluchtpistolen, ventilatoren, transferpersen en/of printers om print, kleur en vouw aan ons ontwerp toe te voegen.

Anita Evenepoel

is autodidact op het gebied van juwelen, textiel, mode. Ze volgde een jaarlijkse cursus scenografie aan de Academie van Antwerpen en maakte twee voorstellingen met kleding als thema. Daarnaast exposeerde ze in binnen- en buitenland met haar experimentele juwelen en kostuums. In de Verenigde Staten heeft Anita samengewerkt met ISO Dancecompany en met Paula Abdul. Gedurende elf jaar ontwierp ze modecollecties voor Pret A Partir. Daarnaast doceerde ze aan de Rietveldacademie in Amsterdam en aan Sint-Lukas in Brussel. Nu is ze gastdocent aan de Koninklijke Academie in Antwerpen en aan het Sandberginstituut in Amsterdam. In 2012 kreeg ze de Cultuurprijs Vormgeving van de Vlaamse Overheid.

www.anitaevenepoel.be