Zomeracademie 2017

Re-design
Rik Declercq en Jean-Marc Alby

Na hun eerdere succesvolle samenwerkingen de voorbije drie jaren, slaan Rik Declercq en Jean-Marc Alby opnieuw de handen in elkaar voor een vierde editie van het atelier Re-design.

In dit atelier vertrekken we van bestaande voorwerpen die we herwerken naar nieuwe constructies.

Voorwerpen die afgedankt of verlaten zijn, krijgen in dit atelier een nieuwe identiteit: we herdefiniëren de vorm, de inhoud, het gebruik en/of de functionaliteit ervan om zo tot een nieuwe betekenis te komen.

Soms kan dat leiden tot nieuwe creaties waar de bruikbaarheid centraal staat, soms gaat het eerder over een fantastische vorm waar de betekenis in het verhaal of de zeggingskracht schuilt. Hoe jij de bestaande materialen wil recycleren en re-designen hangt af van je eigen voorkeuren.

De twee ervaren coaches met een verschillende achtergrond en de andere deelnemers van dit atelier dienen als een klankbord voor je eigen zoekproces.Enige handigheid (zonder dat stielkennis of vakmanschap is vereist) is voor deze workshop een  aanrader.

Rik Declercq

is onder andere houtsculpteur, regisseur, bouwer/ontwerper van decors, toneelattributen,  kostuums en wagens voor stoeten…

Jean-Marc Alby

is meubelmaker en scenograaf en leeft in Parijs. Hij werkt voor verschillende producties aan de Opera van Parijs als decorbouwer en rekwisiteur. Voor de expo Slum Kids Ki in Destelheide maakte hij het tentoonstellingsconcept en werkte een aantal installaties uit.