Zomeracademie 2017

Voorforvaast fanclub
w wh at*

De voorforvaast fanclub werd in 2014 opgericht door w wh at* in samenwerking met Vaast Colson en met de steun van Maes en Matthys Gallery, Trampoline Gallery en More Publishers.

De kunstenaar Vaast Colson onderzoekt in zijn werk, met een humoristische knipoog, het functioneren van de actuele kunst. Hij maakt gebruik van diverse, banale en onverwachte materialen. Het dagelijks leven (inclusief hijzelf) is zijn medium en zijn werkplek.

Met deze eigenzinnige fanclub wil w wh at* de hedendaagse kunst op een participatieve manier onderzoeken: Wat kan het betekenen om liefhebber te zijn van actuele kunst en/of concreet om fan en bewonderaar te zijn van het werk en de attitude van een kunstenaar?

Samen met deelnemers beginnen we verschillende onderzoeken en zetten we deze verder. Hierbij worden de grenzen en de mogelijkheden van het gedeeld onderzoek en co-creatief werken afgetast en uitgebreid.
Met conversaties, acties, edities, magazines en verzamelingen co-creëren we een parallel oeuvre dat het werk en de attitude van Vaast Colson groet en verderzet. De leermeesters van Vaast Colson (Fred Bervoets, Martin Kippenberger, Joseph Beuys en Andy Warhol met The Factory) vormen inspiratiebronnen.

w wh at* is tijdens het Antwerp Art Weekend (19-21 mei 2017) met de fanclub te gast in Trampoline Gallery, Vlaamse Kaai 47 Antwerpen. Je bent welkom om kennis te maken en aan onze acties deel te nemen. www.wwhat.org/voorforvaast-fanclub


w wh at*

nodigt diverse deelnemers uit om diverse vormen van hedendaagse beeldende kunst te verkennen, en zo vanzelfsprekende percepties te bevragen. w wh at* is een gedeelde beeldende praktijk van professionele kunstenaars en niet professionele kunstenaars.

in samenwerking met