Zomeracademie 2017

Verhalen schrijven
Bernard Dewulf

Waarom en waarover wil je schrijven? Het zijn twee essentiële vragen bij het schrijven. Vervolgens rijzen andere vragen: hoe schrijf je het op? Voor wie? In welke vorm?


In het atelier ‘Schrijven’ neem je een week alle ruimte om het antwoord op deze vragen vrijelijk uit te zoeken. Wil je een verhaal, poëzie, een column, een dialoog, een meer theatrale tekst, of begeef je je in tussenvormen? Het kan allemaal. Het begin van elk schrijven is de taal, in welke vorm die vervolgens ook verschijnt.


Samen met de andere deelnemers en coach Bernard Dewulf onderzoek je de mogelijkheden van taal en schrijven. Zeven dagen lang gaat het om het plezier, de zinnelijkheid én de uitdaging van het schrijven. Met opdrachten, feed-back en samenspraak.

Bernard Dewulf

is dichter, essayist, toneelauteur, prozaschrijver en columnist. Zijn thema's zijn onder meer: liefde, zinnelijkeheid, toewijding, vergankelijkheid. En natuurlijk de taal. Hij won meerdere prijzen voor zijn werk, onder meer de Libris Prijs 2010 voor zijn prozaboek Kleine dagen. En de Toneelschrijfprijs 2013 voor zijn toneeltekst Een lolita.

VOLZET