Zomeracademie 2017

Zeefdrukken
Els Baeten en Jasper Van Grunsven

In dit atelier onderzoek je de vele mogelijkheden van zeefdruk aan de hand van een scala aan technieken waarbij je zowel individueel als in groepsverband werkt.

Ontdek de meest uiteenlopende methodes om je beeld te maken waaronder collage technieken, tekenen, papier knippen, objecten belichten tot het gebruik van stencils. Maak kennis met repetitief drukken of verlaat de gecontroleerde techniek om toevallige neveneffecten te ontdekken die minstens zo interessant kunnen zijn.

Tijdens de zogenaamde PrintJam werk je samen met andere deelnemers. We zoeken bewust het onverwachte op doordat deelnemers met hun ontwerp moeten reageren op de ontwerpen van de ander. Jasper en Els begeleiden dit proces waarbij het eindresultaat geen vast gegeven is omdat de deelnemers het ontwerpproces gaandeweg samen bepalen.


VOLZET

Els Baeten en Jasper Van Grunsven

zijn grafisch ontwerpers en zot van zeefdrukken. Ze zijn de oprichters van Gezeever, de open zeefdrukkenwerkplaats bij De Veerman. Een plek waar fans van zeefdrukken hun eigen werk komen drukken. Gezeever is niet alleen een gedeeld atelier maar ook een ontmoetingsplaats. Zij willen er mensen samenbrengen en zo de ruimte geven om ideeën en technieken uit te wisselen.
Buiten workshops organiseren ze "PrintJams" waarin zij deelnemers laten samenwerken om een gezamenlijk werk te maken. In hun eigen grafische werk staat de techniek van het zeefdrukken centraal.

www.gezeever.be
www.monnijungle.be