BEELD EN BEELDTAAL

Beatrijs Lauwaert

Art Class
elements-03.png
Gefascineerd door beeldend werk?

Kies en combineer: tekenen, schilderen, met klei werken, assemblages, collages, installaties, foto’s …

Onderzoek, reflecteer, ga in dialoog en verlaat je comfortzone.

 

In dit atelier onderzoek je al doende wat een beeld sterk maakt en of je beelden datgene zeggen wat je wil dat ze zeggen. Je werkt vooral zelfstandig en via individuele gesprekken met je coach. Door het dagelijkse groepsgesprek ga je intenser kijken naar je eigen creatie en die van de ander en krijg je een nieuwe manier om beelden te ‘lezen’.

De grote uitdaging? Grenzen verleggen en beelden laten ontstaan door te experimenteren met verschillende materialen en een grote dosis verwondering. 

Max 8 deelnemers 

Beatrijs Lauwaert studeerde Monumentale Schilderkunst aan KASK, behaalde een Master Beeldende Kunst aan Sint-Lukas Gent, en werd laureaat in het HISK. Ze werkte o.a. in de Rijksacademie van Amsterdam, de Cité des Arts (Parijs), de Belgische Botschaft (Berlijn), de Academia Belgica (Rome) en de McDowell Colony (USA). Haar oeuvre bestaat uit tekeningen, schilderijen, foto's, driedimensionale werken, installaties en performances. Ze stelde tentoon zowel binnen als buiten Europa. Daarnaast gaf ze ook workshops Beeld en Beeldtaal in Vlaanderen, Frankrijk, Italië, Portugal, Spanje en Rusland.