top of page

BEELD EN DE TAAL
VAN BEELDEN

Steven Fillet

2022-07-21_Dag_4_Sony_A7RIII_2396.jpg

We worden vandaag overspoeld met beelden. Dat is geen nieuws. Wel nieuw is onze verhouding als waarnemende mensen met die overdosis aan beelden.

Verzadiging is een feit. Niet zozeer in het zintuiglijk ontvangen van zo veel beelden, we kunnen wel wat aan met onze ogen. De verzadiging toont zich vooral in het verlies van onze kritische houding ten opzichte van de inhoud van het beeld dat we bekijken. De enorme hoeveelheid en de vluchtige snelheid van de beelden die onze ogen te verwerken krijgen, belemmeren onze beeldkritische houding.

Tijdens het beeldatelier zoeken we uit hoe het komt dat sommige beelden de dans van de massale verdamping ontspringen. Is de ‘beeldende kunst’ een gids om ons door het labyrint te loodsen naar antwoorden? Wanneer wordt iemand ‘beeldend kunstenaar’? Moet ik als beeldend kunstenaar nog beelden toevoegen en zo ja, welke eisen stel ik dan zelf aan mijn beeld? Snij ik alvast mijn oor af en begin ik verf op te eten? Nee, niet doen... We zullen zien dat de antwoorden ergens anders verborgen liggen te wachten.

Vanuit bekende beelden uit de kunstgeschiedenis met een iconische waarde gaan we al doende op zoek naar de werking van een artistieke kracht op die beelden. En bekijken dan hoe we die artistieke kracht kunnen gebruiken in onze eigen praktijk als beeldend kunstenaar.

Max. 12 deelnemers

Steven Fillet.jpg

Wie is de coach?

Steven Fillet is tekenaar, schilder en beeldend kunstenaar. Een man die niet houdt van het compromis maar regelrecht voor het beeld gaat en altijd op zoek is naar de kracht van beeldtaal.

“Steven Fillet is een bewust natuurmens die leeft op de cadans van de seizoenen en daaraan kunstproductie verbindt die als een fraaie echo speelt met de geciteerde realiteit.”
Luk Lambrecht

Meer weten over de coach?

https://www.instagram.com/steven_fillet/

bottom of page