COLLECTIEVE DANSCREATIE

Eléonore Pinet Bodin

eleonore pinet bodin.jpg
GEEL DRIEHOEK_Tekengebied 1.png

 

© Eléonore Pinet Bodin

"Ik hou van het idee dat lichamen een verhaal vertellen. Elk individu draagt ​​zijn eigen identiteit met zich mee, zijn eigen waarheid die is gevormd door zijn ervaringen, herinneringen, waar ze vandaan komen enz. Mijn werk zoekt, als vertolker, een manier om de beweging te voeden door zichtbaar te maken wat ons bezielt binnen om pratende lichamen te worden."

Eléonore Pinet Bodin

Tijdens de week zullen we werken aan verbeelding, hoe we emoties en beelden naar boven kunnen laten komen, hoe we het gezicht en het woord kunnen integreren om onze dans te voeden. We zullen vasthouden aan het idee dat ons lichaam een ​​speeltuin is die met de nieuwsgierigheid van een kind moet worden verkend. Het is belangrijk om voor alles open te staan, klaar om te geven en te ontvangen zonder verwachting. We werken met wat we zijn en wat we hebben.

 

Door middel van noties van 'games' of spelsituaties, leren we hoe we ons kunnen laten verrassen, risico's kunnen nemen en niet bang zijn voor het gevaar, onszelf aan de ander kunnen geven terwijl we ons goed bewust zijn van het luisteren. We gaan door het groteske om naar nauwkeurigheid en precisie te gaan.

 

Om op dit punt te komen, moet ons lichaam extreem bewust, levend en behendig zijn.

Max 12 deelnemers

! Dit atelier wordt gegeven in het Engels !

Eléonore Pinet Bodin, geboren in Frankrijk in 1993, is een professionele danseres, afgestudeerd aan het National Superior Conservatory of Music and Dance van Lyon. Ze heeft met veel verschillende choreografen en gezelschappen in Europa en Azië gewerkt, met name met Wies Merkx en Konstanz Theater, Judith Sanchez Ruiz gezelschap, Nicolas Maloufi, Rob Hayden, Agostina D'alessandro Gecko Theatergezelschap en ze werkt momenteel samen met Michèle Anne de Mey voor de recreatie van « Sinfonia Eroica ». Ze werkt regelmatig in India als danseres en docent voor het “Moksha” festival en “Integrated dance space” in samenwerking met Rahul Goswami. Naast dans heeft Eleonore genoten van een muzikale en theater opleiding. Twee praktijken die ze gebruikt voor haar eigen onderzoek en creatie.