top of page

DANS EN PERFORMANCE

Eléonore Pinet Bodin en Patryk Klos

DSC_3464_0030.jpg

 

© Eléonore Pinet Bodin

DSC_3473_0032_0032.jpg

 

© Eléonore Pinet Bodin

Laboratorium voor zelfonderzoek in

relatie tot een partner

! Engelstalig atelier !


Veel variatie in dit atelier rond dans en performance. ’s Ochtends concentreren we ons op het technische aspect, waarbij we de principes van dans (partnering, contactimprovisatie) en grappling (Braziliaans jiujitsu) combineren.


Door de noties van games leren we hoe we onszelf kunnen laten verrassen, risico's kunnen nemen, onszelf aan anderen kunnen geven, terwijl we een diep bewustzijn van luisteren behouden.


De focus ligt op de belichaming van het samenspel van weerstand en niet-weerstand, notie van gewicht en het leren lezen van het lichaam van anderen.


De namiddag staat meer in het teken van bewegingsonderzoek en hoe theatraliteit ontstaat door techniek.


Elk individu draagt zijn eigen identiteit in zich, zijn eigen waarheid die gevormd is door zijn ervaringen, sociale codes, herinneringen enz...


We proberen die persoonlijke gegevens te gebruiken om de onzichtbare overeenkomst die we hebben in een collectieve ruimte te belichten en ze te gebruiken als een bron van creativiteit om onze dans te voeden.


Dit atelier staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in zelfonderzoek in de context van dans.
 

Max. 12 deelnemers

DSC_2579_0000_0007.jpg

Wie zijn de coaches?

Professioneel danseres Eléonore Pinet Bodin studeerde af aan het National Superior Conservatory of Music and Dance van Lyon. Ze werkte met veel verschillende choreografen en gezelschappen in Europa en Azië: Michèle Anne de Mey, Wies Merkx en Konstanz Theater, Judith Sanchez Ruiz company, Nicolas Maloufi, Rob Hayden, Agostina D'Alessandro, Poetic Punkers collectif of Gecko Theatre company …

Naast dans heeft Eléonore ook een muzikale en theateropleiding en Thaise yogamassage gestudeerd. Drie praktijken die ze gebruikt voor haar eigen onderzoek en creaties.

Patryk Klos kwam na een semi-professionele voetbalcarrière in contact met capoeira en Braziliaans jiujitsu tijdens zijn sportstudies in Amsterdam. Zijn fascinatie voor de grappling-praktijk in de dojo leidde hem naar contactimprovisatie en hedendaagse dans. Hij studeerde af aan het TanzFabrik Dance Program in Berlijn.

Momenteel werkt hij bij het gezelschap Not Standing / Alexander Vantournhout in Brussel. Naast het creëren en uitvoeren geeft hij ook les in zijn eigen Grappling Dancing-praktijk die martial arts en partnering combineert.

Eleonore en Patryk vonden hun gemeenschappelijke interesse en artistieke visie tijdens het maandlange dansprogramma van ‘Moksha art space’ in India, waar ze samen een groep studenten lesgaven en begeleidden. Daar begonnen ze samen hun onderzoek dat hun ervaring met partnerwerk en interesse in de verschillende theatrale toestanden van het lichaam wil combineren.

bottom of page