top of page

ZOEKEN NAAR EIGEN BEELDTAAL

Steven Fillet

Visual Project
GEEL DRIEHOEK_Tekengebied 1.png
We worden vandaag overspoeld met beelden.
Dat is geen nieuws.

Wat wel nieuw is, is onze verhouding als waarnemende mensen met de overdosis aan beelden. We kunnen zonder twijfel stellen dat er een verzadiging optreedt.

Niet zozeer in het zintuiglijk ontvangen van zoveel beelden (we kunnen wel wat aan met onze ogen) maar de verzadiging toont zich in het verlies van onze kritische houding ten opzichte van het beeld dat we aanschouwen. Een beeldkritische houding wordt zeer zeker belemmerd door de hoeveelheid aan beelden die onze ogen te verwerken krijgen.

 

Tijdens deze workshop gaan we op zoek naar hoe het komt dat sommige beelden de dans van de massa ontspringen. Wanneer wordt iemand Beeldend Kunstenaar? Wat is mijn eigen beeldtaal of hoe ontwikkel ik die?  Moet ik als Beeldend Kunstenaar nog beelden toevoegen en zo ja, welke eisen stel ik dan zelf aan mijn beeld.

 

Vanuit twee gekende beelden uit de kunstgeschiedenis met een iconische waarde gaan we al doende op zoek naar de werking van een artistieke kracht op die beelden en zoeken naar onze eigen beeldtaal. En hoe gebruiken we dan die artistieke kracht in onze eigen praktijk als beeldend kunstenaar.

!!! ATELIER VOLZET !!!

© Piet Vranckx

“Steven Fillet is een bewust natuurmens die leeft op de cadans van de seizoenen en daaraan kunstproductie verbindt die als een fraaie echo speelt met de geciteerde realiteit.”
Luk Lambrecht

 

Steven Fillet is tekenaar, schilder en beeldend kunstenaar die niet houdt van het compromis maar regelrecht voor het beeld gaat en steeds op zoek gaat naar de kracht van beeldtaal.

bottom of page