BEELDEND EXPERIMENTEREN

MET NIEUWE MATERIALEN

Anita Evenepoel, Tine De Ruysser en Carlos De Keyrel

2020-07-20_Zomer_Academie_2020_Maandag_A
elements-03.png
Serendipiteit: het toeval in het beeldend experiment

Een atelier om te experimenteren met zachte materialen, vormen, kleuren en transparantie.
We werken met stoffen, non-wovens, schuimsoorten, kunststoffen en papier.
We schilderen en vouwen.
We bewerken de materialen met een sublimatieprinter, een lasersnijder, hittepersen en stomers.

We laten de serendipiteit (het toeval) toe.


In dit atelier staan individuele experimenten centraal: ze vormen een bron van inspiratie die, gecombineerd met nieuwe technieken, uitmonden in aparte artistieke creaties.

Max 8 deelnemers

© Piet Vranckx

​​Anita Evenepoel is autodidact op het gebied van juwelen, textiel, mode. 
Ze volgde scenografie aan de Academie van Antwerpen en maakte twee theatervoorstellingen met kleding als thema. Daarnaast exposeerde ze in binnen- en buitenland. 
In de Verenigde Staten werkte ze samen met ISO Dancecompany en met Paula Abdul. Gedurende elf jaar ontwierp Anita modecollecties voor Pret A Partir. Daarnaast doceerde ze aan Sint-Lukas (Brussel) en aan de Rietveld Academie (Amsterdam). Ze was ook twee jaar gastdocent aan het Sandberg Instituut (Amsterdam), de masteropleiding van de Rietveld Academie. Nu is ze gastdocent aan de Koninklijke Academie in Antwerpen. In 2012 kreeg ze de Cultuurprijs Vormgeving van de Vlaamse Overheid.

 

www.anitaevenepoel.be

Tine De Ruysser studeerde Juweelontwerp aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en aan het Royal College of Art in Londen.
Sinds 2000 reizen haar tentoonstellingen van sieraden, textiel en origami naar onder meer Duitsland, Groot-Brittannië, Rusland, Korea, Nieuw-Zeeland, Japan en Taiwan.
In 2004 won Tine de ‘Talente Award for Design’ (Duitsland) en de ‘Bavarian State prize – 56th Internationale Handwerksmesse’ (Duitsland).
In 2001 én in 2009 won ze ‘The Armourers and Brasiers Company Award for innovative work in metal’ (UK).
Tine werkt nu als kunstenaar en is hoofd van de afdeling Juweelontwerp en Edelsmeedkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (AP-Arts) in Antwerpen.

 

www.tinederuysser.com

Carlos De Keyrel Medewerker en voorzitter van De Veerman
Was docent aan KASK/Hogent aan diverse afdelingen en ook de specifieke leraren opleiding. 
Fotograaf van theater en dans en veel meer .
Leid nu een onrustig rustig leven en bied hulp bij diverse kunstopdrachten en projecten van diverse aard voor de meest diverse groepen en mensen.