top of page

GELUID EN ELEKTRONISCHE COMPOSITIE

Frederik De Clercq

2022-07-19_Dag_2_Zomerac_Sony_A7RIII2265.jpg

Hoe maak je een muziekstuk met field recordings? Hoe maak je je muziek rijker door geluiden uit het dagelijks leven te gebruiken?

In dit atelier verfijnen we het gehoor en bricoleren we met geluiden. We zoeken uit wanneer geluiden muziek worden. We trekken de Dworpse velden in om opnames te maken en unieke timbres te creëren. Wanneer de oren gespitst en de opnames gemaakt zijn, verkennen we welke gevoelens of beelden ze oproepen en waarvoor elk geluid gebruikt kan worden.

Nadien duiken we in Ableton Live om met de geluiden (elektronische) muziekstukken te maken, via sampling en klankbewerking. (Lees: heb je geen geld voor samples of synthesizers? Maak ze zelf!)

De nadruk tijdens dit atelier ligt op exploratie en creatie van een stuk, al is het goed mogelijk dat we – voor wie wil – toewerken naar een live-uitvoering van deze muziekstukken.

Max. 10 deelnemers

Frederik De Clercq.jpg

Wie is de coach?

Coach Frederik De Clercq is sinds 2016 vooral aan het werk als componist, songwriter en zanger. Zo creëert hij soundtracks voor theater, audiofictie, audiodocumentaires of reclame, begeleidt hij sociaal-artistieke projecten en beklimt hij het podium als performer met eigen muziekprojecten.

Hij heeft zich gespecialiseerd in klankbewerking, synthesizers, samplers en de creatie van bijzondere timbres en maakt zo soundtracks met een unieke klank.

Meer weten over de coach?

www.studioree.com

bottom of page