top of page

GELUID EN ELEKTRONISCHE COMPOSITIE

Frederik De Clercq

2020-07-21_ZAc_2020_Dinsdag_Piet_Vranckx
GEEL DRIEHOEK_Tekengebied 1.png

© Piet Vranckx

Bewerk bestaande klanken tot een elektronisch muziekstuk

Hoe maak je een muziekstuk door gebruik te maken van (of je te laten inspireren door) field recordings? (aka: heb je geen geld voor samples of synthesizers? Maak ze zelf!)
Tijdens de Zomeracademie trekken we (soms letterlijk) het veld in om geluidsopnames te maken en ons bewust te worden van de geluiden rondom. 
Wanneer de oren gespitst en de opnames gemaakt zijn, verkennen we welke gevoelens of beelden de opnames oproepen en waarvoor elk geluid gebruikt kan worden.
Nadien duiken we in Ableton Live om met de geluiden (elektronische) muziekstukken te maken, door middel van sampling en klankbewerking. 
De nadruk tijdens dit atelier ligt op de creatie van het stuk, al is het goed mogelijk dat we – voor wie wil – toewerken naar een live-uitvoering van deze muziekstukken.

!!! ATELIER VOLZET !!!

Frederik De Clercq is sinds  2016 vooral aan het werk als componist, songwriter, zanger, maker…. Zo creëert hij soundtracks voor theater, audiofictie, audiodocumentaires of reclame, begeleidt hij sociaal-artistieke projecten en bestijgt hij het podium als performer met eigen muziekprojecten. Verschillende van zijn werken waren te bekijken of beluisteren op podia en/of radiozenders in België, Nederland en Duitsland. 
Vocale arrangementen, beats, synthesizers, samplers, gitaar en klankbewerking (sound effects, sound editing, field recordings, …), behoren hierbij tot zijn instrumentarium. Hij heeft zich gespecialiseerd in klankbewerking, synthesizers, samplers en de creatie van bijzondere timbres en maakt hierdoor soundtracks met een unieke klank.

 

www.studioree.com​

bottom of page