HET MAKERS ATELIER

(PARTICIPATIEVE KUNSTPRAKTIJK)

Hans Bossmann

Unknown.jpeg
elements-03.png
Wij makers maken samen een creatie-project.

We willen mensen buiten op straat een glimlach op het gezicht brengen en onszelf ook. We zetten in in beweging of laten beweging onstaan in de breedst mogelijke vorm.
We hebben van tevoren geen idee wat we gaan maken, we bedenken het ter plekke met elkaar. De voorbereiding doen we samen en de uitvoering ook.
Als we willen, doen we het nog een keer op een andere manier of andere plek of in een andere rolverdeling of op een ander tijdstip.

 

Het creatielabo resulteert in één of meer uitvoeringen die bestaan uit beeld of geluid, beweging of geur of smaak of een combinatie daarvan. 
Het kan materieel of onstoffelijk zijn, het kan uiteenlopen van een tekst tot een object, van een actie tot een ontmoeting, van een gebaar of een evenement. 
Het resultaat kan groots en aandachttrekkend zijn maar ook klein en onopvallend, of allebei op hetzelfde moment, met of zonder techniek. 
We beslissen al doende waar het heen kan gaan.
In het creatieproces zijn alle creatieve disciplines toegestaan.

 

Wat het resultaat ook is of de resultaten zijn, we laten ze in de publieke ruimte plaatsvinden. Voorbijgangers en anderen kunnen aanhaken en meedoen als ze willen.

Max 8 deelnemers

Hans Bossmann (NL)  ontwerpt strategieën en vormen waarin kunst kan assimileren in de samenleving en de samenleving in de kunst. Participatieve kunst is zijn werkterrein. 
Environments zijn experimenten waarin hij persoonlijk contact en vertrouwen tussen mensen stimuleert. Hij maakt werk waarin de grenzen tussen kunst en leven onderzocht worden. Levende kunst faciliteert nieuwsgierigheid, verwondering, persoonlijke ontwikkeling en vriendschap om betekenisvolle
nieuwe mogelijkheden te laten ontstaan.