top of page

PODCAST

Wederik De Backer

2020-07-22_ZAc_2020_Woensdag_Piet_Vranck
GEEL DRIEHOEK_Tekengebied 1.png
Scenario + acteren + regie + monteren = Podcasts

Een wat? Een hoorspel? Is dat niet iets uit een ver verleden?
Het radioverhaal is een vertelvorm van een kleine honderd jaar oud dat tot enkele jaren geleden hopeloos afgeschreven werd als oubollig. 
Maar toen kwam de podcast en kreeg het klankverhaal een nieuwe adem.

Het wordt hard werken in dit atelier: je bedenkt, schrijft, acteert, regisseert en monteert je eigen luisterspel. 
Het is een vorm en een medium waarin je voluit kan experimenteren, zowel bij het schrijven, regisseren als produceren. Audio moedigt trial & error actief aan.
Een atelier ook, waar je de anderen nodig hebt. En zij jou.

Max 8 deelnemers

© Piet Vranckx

Wederik De Backer maakt audiofictie en documentaires.

Met zijn Gentse productie Almanak won hij in 2017 de Prix Europa, een prestigieuze Europese mediaprijs. Zijn producties vonden hun weg naar radiozenders in Vlaanderen, Nederland, Duitsland en de VS.
In 2019 maakte hij Leopoldpark, een satirische fictiereeks voor WDR (D) en De S53, een radiodocumentaire over transmigratie op de trein tussen Gent en Beervelde. Hij werkte net 
Moeders Ten Laste af, een podcastreeks voor radio 1. Op dit moment schrijft hij aan een nieuw hoorspel voor de WDR en werkt hij aan een filmdocumentaire over drie jongeren in de jeugdzorg.

 

Wederik is ook een van de drijvende krachten achter de podcast Plantrekkers. Enkele afleveringen daarvan vonden – los van het web – hun weg naar de nationale omroepen in België en Nederland.

 

www.deziekesteur.be

bottom of page