© ZOMERACADEMIE 2019 - De VeermanDestelheide & Hanenbos

SONGWRITING

Maarten Westra Hoekzema en Martine De Kok

#muziek#zang #kleinkunst #componeren #schrijven

Ga voor jouw lied

 

Hoe bouw je een song op, hoe houd je hem spannend, hoe verpak je een verhaal op een muzikale manier?

Hoe zit dat met metrum, beschrijvingen, inhoud en structuur?

Wat met zanglijnen, akkoorden, begeleiding en arrangement?

En is het ene genre ‘beter’ dan het andere? Kan je Guido Belcanto vergelijken met Wannes Cappelle, om maar iets te zeggen?

 

Ook dit atelier vertrekt vanuit jezelf, vanuit doen, om via gestotter en gestruikel tot nieuwe songs te komen.

Natuurlijk is het handig als je een instrument bespeelt, maar je hoeft zeker geen virtuoos te zijn of primus in notenleer. Sterker nog: je kan zelfs deelnemen zonder instrument – met een paar straffe zanglijnen kan je al een knappe song maken.

 

Creëren, zingen en muziek maken: that’s it!

 

Maarten Westra Hoekzema (1980) is een Nederlandse kleinkunstenaar die veel vanuit Antwerpen opereert. Hij studeerde af aan de Kleinkunstafdeling van het Herman Teirlinck Instituut en was daarna actief op alle velden van het theatervlak. Zowel als acteur (Toneelhuis en de Koe), als theatermaker, als liedjesschrijver en als zanger. Hij schreef zelfs in samenwerking met Bert van Dael, Sanne Nuyens en Hans Vercauter een kinderserie voor KETNET. Er is één constante: zijn liefde voor taal en zijn brede interesse ervoor. 
www.maartenwestrahoekzema.com

Martine De Kok (1981) is een creatieve duizendpoot: ze musiceert, zingt, tekent, illustreert en nog zo’n 1.000 dingen. Ze studeerde kleinkunst op Studio Herman Teirlinck, en vervolgens piano op de Jazzstudio in Antwerpen. Als muzikante speelde ze met verschillende bands en artiesten samen, waaronder Herman van Veen. Met een zelfde passie schrijft ze songs, muziek en teksten voor theater (FroeFroe, HETGEVOLG, hetpaleis…), én als freelancer (Uitgeverij van In, De Wondere Pluim…). 

www.martinedekok.be 

 

© Johan de Poortere