top of page

SEQUENCED ARTFORMS, GESTRIPT MEDIUM

Dominique Kenens

OlderComic_Alpha_4.jpg
GEEL DRIEHOEK_Tekengebied 1.png
Strips en strips tekenen

Strip is al langer een Kunst, maar we gaan op zoek naar wat het beeldverhaal voor ándere kunsten kan betekenen. ’Gestript’ betekent namelijk ook “ontdaan van omhulsels”. We strippen diverse media open om nieuwe inzichten te ontdekken.

Schilders die verhalend willen werken, fotografen die de fotoroman tackelen, schrijvers die een eigen verhaal omzetten naar een beeld-verhaal (zonder daarom te kunnen of willen tekenen!), grafici die herhaling en raster tot kunst verheffen, muzikanten die zich inspireren op sequentie of onomatopee…

De mogelijkheden zijn oneindig, maar ook onvoorspelbaar. Hiervoor worden dagelijks, samen met de deelnemers, stijl- en vormkenmerken van het beeldverhaal aangehaald, doorgesproken, en toegepast, om te ontdekken hoe deze in andere kunstvormen nieuwe deuren openen.
Max 8 deelnemers .

Dominique Kenens is striptekenaar, illustrator, visual harvester en strip-geobsedeerd. Hij is ook kunstdocent, geeft stripworkshops, en timmert aan een volwaardig striponderwijs in het DKO. Zijn fascinatie gaat van conceptuele strip tot underground comix, van graphic novels tot klassiekers uit de Europese, Amerikaanse en Japanse tradities, maar ook en vooral een liefde voor een onbekend, onbemind, maar gelaagd medium.

stripAKADEMIE.org
duckrabbit.studio

bottom of page