VAN GELUID  TOT ELEKTRONISCHE COMPOSITIE

Frederik De Clercq

Bewerk bestaande klanken tot een elektronisch muziekstuk

Hoe maak je een muziekstuk door gebruik te maken van (of je te laten inspireren door) field recordings? (aka: heb je geen geld voor samples of synthesizers? Maak ze zelf!)
Tijdens de Zomeracademie trekken we (soms letterlijk) het veld in om geluidsopnames te maken en ons bewust te worden van de geluiden rondom. 
Wanneer de oren gespitst en de opnames gemaakt zijn, verkennen we welke gevoelens of beelden de opnames oproepen en waarvoor elk geluid gebruikt kan worden.
Nadien duiken we in Ableton Live om met de geluiden (elektronische) muziekstukken te maken, door middel van sampling en klankbewerking. 
De nadruk tijdens dit atelier ligt op de creatie van het stuk, al is het goed mogelijk dat we – voor wie wil – toewerken naar een live-uitvoering van deze muziekstukken.

Frederik De Clercq (1991) is componist-muzikant en audiomaker. 
Sinds 2016 is hij vooral aan het werk als freelance componist, songwriter en zanger. 
Vocale arrangementen, beats, synthesizers, samplers, gitaar en klankbewerking (sound effects, sound editing, field recordings, …) behoren hierbij tot zijn instrumentarium. Hij heeft zich gespecialiseerd in klankbewerking, synthesizers, samplers en de creatie van bijzondere timbres en maakt hierdoor soundtracks met een unieke klank. Zo verbindt hij zijn eigenheid aan het thema of werk waar hij aan bijdraagt. 

 

www.studioree.com

VOLG ONS

WIJ ANTWOORDEN

We Dachten Dat Je Het Nooit Zou Vragen

© 2020 Zomeracademie