top of page

ZEEFDRUK ATELIER

Els Baeten

2022-07-19_Dag_2_Zomerac_Sony_A7RIII2227.jpg
Spread-11.jpg
Zeefdrukken

Een Knack-journalist schreef ooit: “Zeefdrukkers zijn kleurenfluisteraars en printtovenaars.” En dat zijn coaches Els Baeten van de Open zeefdrukwerkplaats Gezeever en Harmen Liemburg zeker. Fluister, tover mee en ontdek verschillende methodes om je beeld te maken en in oplage te drukken: tekenen, papier knippen, objecten belichten, collages, stencils of de computer… Maak kennis met het drukken in repetitie en gooi vervolgens deze techniek weg om toevallige neveneffecten te ontdekken in een monodruk.

Voor beginners én gevorderden. Beginners maken eerst kennis met de zeefdrukwerkplaats en alle gereedschappen en materialen. Daarna vertalen ze hun eigen handschrift en interesses naar zeefdruk. Gevorderden oefenen hun vaardigheden, proberen nieuwe aspecten van de techniek uit en zoeken uitdagingen op.

Materiaal

We werken deze week alleen op papier en karton. In het atelier is genoeg materiaal aanwezig om op te drukken. Meer specifiek materiaal kun je (na overleg vooraf) ook zelf meenemen.

Wisselwerking

Alle deelnemers werken op een eigen werkplek aan individuele projecten. Daarnaast combineren we gedurende de week de handschriften en eigenheid van alle deelnemers op een speelse manier met elkaar op grotere drukvellen. Zo ontstaan op een terloopse manier verrassende resultaten die aan het einde van de Zomeracademie worden gebundeld in katernen. Iedereen gaat naar huis met een dwarsdoorsnede van wat er gemaakt is: een bron van ideeën voor nieuwe projecten.

Volzet: Wachtlijst

Els Baeten.jpg
Harmen Liemburg.jpg

Wie zijn de coaches?

Els Baeten (Open zeefdrukwerkplaats Gezeever, Antwerpen) en Harmen Liemburg (NL) zijn beiden ervaren zeefdrukkers.

Meer weten over de coaches?

www.gezeever.be

www.harmenliemburg.nl

bottom of page