top of page

DANS 

Quan Bui Ngoc

foto home dans.jpg

! Engelstalig atelier !

Quan Bui Ngoc gaf de voorbije jaren al heel wat gesmaakte workshops en lessen voor het befaamde Les Ballets C de la B. Deze zomer komt hij naar Destelheide!

 

In het dansatelier wil hij met de deelnemers op zoek gaan naar manieren van 'fysieke communicatie'. Welke bewegingen leven in ons lichaam, welke mechanieken kunnen we aanpassen om nieuwe gebieden te exploreren?

 

Quan zal een kader creëren waarbij de deelnemers in groep kunnen delen en ontdekken hoe ze raakvlakken kunnen vinden, zelfs als ze geworteld en getraind zijn in verschillende stijlen. Daarnaast laat hij ruimte voor een aantal improvisaties waarin elke deelnemer de vrijheid heeft om zijn/haar mogelijkheden te verkennen, geïnspireerd door zijn/haar eigen creativiteit.

Max. 12 deelnemers

quan_bui_ngoc_(c) chris van der burght.JPG

Wie is de coach?

Quan Bui Ngoc - ° 1976, Hanoi (VNM) - begon zijn dansopleiding aan de Nationale School van Vietnam en ging in 1996 bij het Ballet van de Opera van Hanoi. Op uitnodiging van Bernadette Tripier kwam hij in 1997 naar Frankrijk.

In 2002 werkte hij samen met Alain Platel in Wolf; later volgden vsprs (2006), pitié! (2008), Out of Context—for Pina (2010) en C(H)OEURS (2012). Quan Bui Ngoc assisteerde Platel in nicht schlafen (2016) en Requiem pour L. (2018), werkte mee aan Lisi Estaras’ Bolero (2009) en creëerde samen met haar I know a place (2009) . Samen met Juliana Neves en Samuel Lefeuvre maakte hij Jump or Fall (2009).

In 2011 ging hij met het Australian Dance Theatre op tournee voor Be Your Self. Hij is een van de oprichters van 3art3, een danscompagnie uit Zürich, waar hij met Daniel Hellmann K. en Untold creëerde. In 2017 maakte hij Blurry voor de Evaduda Dance Compagnie in Budapest.

Samen met Platel en Estaras bracht Quan Bui Ngoc 300 stadsbewoners van alle leeftijden en achtergronden samen in Le Sacre du Printemps, eerst in Gent (2018), daarna in Valladolid (2019). Hij maakte een choreografie met 200 kinderen voor de oorlogsherdenking in Ieper, creëerde de voorstelling Parallell Lines met gevangenen in Brugge, was choreograaf/regisseur voor The Roof, een stuk voor de Ho Chi Minh Opera in Vietnam (2015) en werkte samen met muzikanten Stijn & Bert Cools en de dansers van Chicago Footwork voor Come on Feet (2020).

Quan geeft regelmatig les en workshops in Europa en is coach bij andere dansers en gezelschappen.

bottom of page