SONGWRITING

Martine De Kok en Joachim Gys

 

© Johan de Poortere

"If you are a young artist, wondering what to call yourself,
consider 'Multimedia Artist'. 
It's so vague. Then no one can say: 'Hey how come you're a jazz person, and you're making a pop opera?' "
Laurie Anderson

Schrijf 
je liederen en wil je graag een week lang ondergedompeld worden in de vele facetten van songwriting? In dit atelier kan alles! Of je nu klassieke songs wil brengen op je gitaar, grappige liederen wil zingen met je ukelele of meer houdt van integere popsongs op dromerige beats: alle stijlen zijn welkom.

Stap 
voor stap bekijken we wat de bouwstenen zijn van een goede song en hoe metrum, melodie en arrangement samenhangen. Voor wie daar behoefte aan heeft is specifieke diepgang altijd mogelijk. De begeleiders zijn o.a. bekwaam in zangtechniek, akkoordenleer, opnametechnieken, Ableton/Logix Pro X, accordeon/piano … Informeer gerust op voorhand als je met vragen zit.
Dit atelier is vooral een zoektocht naar jouw stem, naar wat jij wil vertellen. We ontdekken samen hoe jouw persoonlijkheid het best tot z’n recht komt in je muziek. Speel je een instrument? Breng dit zeker mee! Speel je er geen? Geen probleem, met enkel je stem kan je al een knappe song maken.

Joachim Gys (1988) omarmde als kind een accordeon en liet nooit meer los. Het werd zijn opstap naar een brede interesse voor klank en podium. Gys deelde het podium met o.a. Roy Aernouts, Bert Dockx en Jokke Schreurs en speelde in verschillende formaties honderden concerten in binnen- en buitenland. Vandaag schrijft en zingt hij bij Tenorin, een project waarin de Nederlandse taal, wereldmuziek en elektronica elkaar vinden.
Naast muzikant is Gys acteur, producer, schrijver, componist, docent ... 
Hij richtte thuis een muziekstudio in, waar onder meer Blow 3.0 en Omar Dahl kwamen opnemen. 
In het theater werkte hij samen met o.a. Dimitri Leue, Manou Kersting en Geert Vermeulen, maakte muziek voor Het Toneelhuis en toert momenteel met de voorstelling Who’s afraid of Virginia Woolf van KVS/Mesut Arslan. 
Bovendien schreef en speelde hij voor zijn eigen theatercollectief NACHTKRAB voorstellingen op o.a. de Zomer van Antwerpen en het Klepperkerfestival. 
In 2018 was hij te zien in Kursk, de recentste film van de Deense cineast Thomas Vinterberg.

 

www.joachimgys.be

Martine De Kok (1981) is een creatieve duizendpoot: ze musiceert, zingt, tekent, illustreert, acteert, en nog zo’n duizend dingen. Ze studeerde Kleinkunst aan de voormalige Studio Herman Teirlinck, en vervolgens piano op de Jazzstudio in Antwerpen. Als muzikante werkte ze samen met verschillende bands en artiesten, waaronder Herman van Veen. Met eenzelfde passie schrijft ze muziek en teksten voor theater (FroeFroe, HETGEVOLG, hetpaleis …), én als freelancer (Uitgeverij Van In, De Wondere Pluim …). 
Onder haar eigen naam bracht ze twee platen en een EP uit, waarmee ze zowel solo, als met band op menig podium en festival stond (Bokes in het Park, AB, De Roma …). Het zijn eigenzinnige, vaak minimalistische songs met scherpe herkenbare teksten, die ergens tussen Hanne Hukkelberg, Tom Waits, Jonathan Forsley en sprookjes laveren. 
In 2011 stond ze in de finale van het Utrechts Kleinkunstfestival, en in datzelfde najaar won ze zowel de finale- als de publieksprijs van de Belgisch/ Nederlandse songwedstrijd Grensincidenten, in een organisatie van Nekka vzw. 
In 2014 speelde ze met band én met een 40-koppig koor (o.l.v. Hans Primusz) een concert in deSingel. 
Momenteel werkt ze aan een nieuwe voorstelling bij FroeFroe, schrijft ze aan een kinderboek en -plaat, én aan een derde soloalbum. 

 

www.martinedekok.be

VOLG ONS

WIJ ANTWOORDEN

We Dachten Dat Je Het Nooit Zou Vragen

© 2020 Zomeracademie