SONGWRITING

Martine De Kok en Joachim Gys

2016-07-19_Zomeracademie_8005192.jpg
elements-03.png

 

© Piet Vranckx

Schrijf en componeer je liederen en wil je graag een week lang ondergedompeld worden in de vele facetten van songwriting? In dit atelier kan alles! Of je nu klassieke songs wil brengen op je gitaar, grappige liederen wil zingen met je ukelele of meer houdt van integere popsongs op dromerige beats: alle stijlen zijn welkom.We bekijken wat de bouwstenen en principes zijn van een song en hoe inhoud, metrum, melodie en arrangement samenhangen. Voor wie daar behoefte aan heeft is specifieke diepgang altijd mogelijk. De begeleiders zijn o.a. bekwaam in zangtechniek, akkoordenleer, opnametechnieken, Ableton/Logix Pro X, accordeon/piano … Informeer gerust op voorhand als je met vragen zit.


Dit atelier is vooral een zoektocht naar jouw stem, naar wat jij wil vertellen. We ontdekken samen hoe jouw persoonlijkheid het best tot z’n recht komt in je muziek. Speel je een instrument? Breng dit zeker mee! Speel je er geen? Geen probleem, met enkel je stem kan je al een knappe song maken.

Max 8 deelnemers

Joachim Gys omarmde als kind een accordeon en liet nooit meer los. Gys deelde het podium met o.a. Roy Aernouts, Bert Dockx en Jokke Schreurs en speelde in verschillende formaties honderden concerten in binnen- en buitenland. Vandaag schrijft en zingt hij bij Tenorin, een project waarin de Nederlandse taal, wereldmuziek en elektronica elkaar vinden.
Naast muzikant is Gys acteur, producer, schrijver, componist, docent ...
Hij richtte thuis een muziekstudio in, waar onder meer Blow 3.0 en Omar Dahl kwamen opnemen.
In het theater werkte hij samen met o.a. Dimitri Leue, Manou Kersting en Geert Vermeulen, maakte muziek voor Het Toneelhuis en toert momenteel met de voorstelling Who’s afraid of Virginia Woolf van KVS/Mesut Arslan. In 2018 was hij te zien in Kursk, de recentste film van de Deense cineast Thomas Vinterberg.

www.joachimgys.be

Martine De Kok is een creatieve duizendpoot: ze musiceert, zingt, tekent, illustreert, en acteert. Ze studeerde Kleinkunst aan Studio Herman Teirlinck, en vervolgens piano op de Jazzstudio in Antwerpen. Als muzikante werkte ze samen met verschillende bands en artiesten, waaronder Herman van Veen. Met eenzelfde passie schrijft ze muziek en teksten voor theater (FroeFroe, HETGEVOLG, hetpaleis …), én als freelancer (Uitgeverij Van In, De Wondere Pluim …).


Onder haar eigen naam bracht ze twee platen en een EP uit, waarmee ze zowel solo, als met band op menig podium en festival stond (Bokes in het Park, AB, De Roma …). In 2011 stond ze in de finale van het Utrechts Kleinkunstfestival, en in datzelfde najaar won ze zowel de finale- als de publieksprijs van de Belgisch/ Nederlandse songwedstrijd Grensincidenten, in een organisatie van Nekka vzw.

 

www.martinedekok.be