top of page

OVER ONS

Artistiek, creatie, maken, grensverleggend, een biotoop van kennisdeling. Het zijn woorden waarmee je de Zomeracademie zou kunnen omschrijven.


Al zijn verfrissend, intens en verstorend ook van toepassing. Participatie en onderzoek daarnaar bepaalden mee het programma van dit jaar. Hoe creëer je en hoe doe je dat samen? Hoe deel je ervaring, technieken of zelfs de vragen waarmee je wakker werd of die je jezelf stelt? Samen met andere deelnemers ga je zoeken en wie weet vinden. 


Al meer dan twintig jaar slaan De Veerman en Destelheide de handen in elkaar om een 100-tal creatieve makers een kader te bieden waarbinnen ze zich kunnen onderdompelen in een artistiek atelier. Zoekend naar een weg die ze geheel zelf mogen waarmaken. 


Artistiek onderzoek, experiment en creatie staan centraal. Niet het streven naar een eindresultaat, maar een refuge tijdens het onderweg zijn en het daarna verder gaan.


Meerdere ateliers in diverse disciplines. Zeven dagen lang, het is een feest!


In de groene omgeving van Dworp, bij Brussel.


Een artistieke werkweek waarin je je laat begeleiden door professionele coaches en inspiratie vindt bij jezelf, de ander en de omgeving.


Maar waarin je vooral zelf handelt.


Voor iedereen vanaf 18 jaar met honger naar creatie.


En zeker: voor diegene die niet bij het artistiek-creatieve handje wil gehouden worden, maar uitdagingen zoekt om bij te tanken.

 


Algemene en artistieke leiding
Tijl Bossuyt (intendant voor De Veerman)

Jaël Muls (Destelheide)

Anchor 1

De Veerman is een artistieke plek waar uit liefde voor en het rotsvaste geloof in de kunsten mensen worden uitgedaagd en gestimuleerd om andere oevers te verkennen.


Het Veerman-team richt zich over heel Vlaanderen op verschillende kunstdisciplines: dans, beeld, theater, media, muziek, letteren ...

De havens waar De Veerman aanlegt zijn bewoond door kleuters, kinderen, jongeren, volwassenen, nieuwe en oude Belgen, buitengewone doelgroepen ..., kortom: alle rijke schakeringen van een gediversifieerde samenleving.

De Veerman is erkend onder het kunstendecreet van het Vlaams ministerie van Cultuur als kunstenorganisatie met een focus op participatie en educatie.​

De Veerman

logo-geenoverlap-13-03.png

Destelheide is een uniek verblijfscentrum voor jeugd, kunst en creatie in Dworp, met een duidelijke visie: middenin het groen een inspirerend en verrijkend verblijf bieden aan jongeren, jeugdwerkgroepen, onderwijsinstellingen en socio-culturele organisaties uit binnen- en buitenland.

Dharts, de kunsteducatieve dienst van Destelheide, bouwt een kunstzinnig leefklimaat uit door het organiseren van repetitieweken voor artiesten, inspirerende tentoonstellingen, artistieke vormingen, projecten met Brusselse organisaties en internationale ontmoetingen.

Destelheide

logo_destelheide_Q.jpg
KASK CONSERVATORIUM HOGENT HOWEST.jpg
logo_pxl_music.png

in samenwerking met

vlaams over.png

met de steun van

bottom of page