OVER ONS

© Piet Vranckx

Artistiek. Grensverleggend. Biotoop.
Het zijn drie woorden waarmee je de Zomeracademie zou kunnen omschrijven.
Al zijn verfrissend, intens en verstorend eveneens van toepassing.
 
Al twintig jaar slaan De Veerman en Destelheide de handen in elkaar om een 100-tal creatieve makers een kader te bieden waarbinnen zij zich kunnen onderdompelen in een kunstdiscipline.
 
Onderzoek, experiment en creatie, ook dat is de Zomeracademie.
 
Elf ateliers.
Zeven dagen lang.
In de groene omgeving van Dworp, bij Brussel.
Een artistieke werkweek waarin je je laat begeleiden door professionele coaches en inspiratie vindt bij jezelf, de ander, de omgeving.
Maar waarin je vooral zelf handelt.
Voor iedereen vanaf 18 jaar met creatieve energie.
En zeker: voor diegene die niet bij het artistiek-creatieve handje wil gehouden worden, maar uitdagingen zoekt om bij te tanken.

 

De Veerman is een artistieke plek waar uit liefde voor en het rotsvaste geloof in de kunsten mensen worden uitgedaagd en gestimuleerd om andere oevers te verkennen.


Het Veerman-team richt zich over heel Vlaanderen op verschillende kunstdisciplines: dans, beeld, theater, media, muziek, letteren ...

De havens waar De Veerman aanlegt zijn bewoond door kleuters, kinderen, jongeren, volwassenen, nieuwe en oude Belgen, buitengewone doelgroepen ..., kortom: alle rijke schakeringen van een gediversifieerde samenleving.

De Veerman is erkend onder het kunstendecreet van  het Vlaams ministerie van Cultuur als kunstenorganisatie met een focus op participatie en educatie.

De Veerman

Destelheide & Hanenbos, de twee verblijfscentra in Dworp, vormen één team met één visie: middenin het groen een inspirerend en verrijkend verblijf bieden aan jongeren, jeugdwerkgroepen, onderwijsinstellingen en socio-culturele organisaties uit binnen- en buitenland.

Dharts, opererend vanuit Destelheide, is de kunsteducatieve dienst van Destelheide & Hanenbos.
Dharts bouwt een kunstzinnig leefklimaat uit in Destelheide door het organiseren van repetitieweken voor artiesten, inspirerende tentoonstellingen, artistieke vormingen, projecten met Brusselse organisaties en internationale ontmoetingen.

Destelheide & Hanenbos

logo_destelheide_hanenbos kopie.png
KASK CONSERVATORIUM HOGENT HOWEST.jpg
logo_pxl_music.png

in samenwerking met

logo RGB_300DPI.jpg

met de steun van

VOLG ONS

WIJ ANTWOORDEN

We Dachten Dat Je Het Nooit Zou Vragen

© 2020 Zomeracademie