VOLG ONS

WIJ ANTWOORDEN

We Dachten Dat Je Het Nooit Zou Vragen

© 2020 Zomeracademie 

EXPO


Model/Sich -  2014,  24/30cm, olie/doek - Uit de serie: Nobody but you

Colin Waeghe

Het werk van Colin Waeghe is een mix van autobiografische elementen, fragmenten uit het nieuws en beelden uit populaire media. Waeghe schildert zijn verhaal vanuit verschillende perspectieven op realiteiten die hem raakten. Zijn werken zijn portalen van zijn ervaringen zonder een toegevoegde handleiding. Het concept in zijn oeuvre is uiteenlopend.


Door Waeghes illustratieve achtergrond werkt hij vaak met een kleine kwast op een groot doek. Het resultaat zijn een opvallend spat- of vlekkeneffect. Zo kijkt hij ook naar de wereld: het is geen stagnerend/vast bestaan, maar een steeds veranderende materie, zoals vibrerende moleculen.

Curator Willem Elias over het werk van Colin: “Colin Waeghe weet het niet. Wil het ook niet weten. Vanuit een Nietzscheaans perspectivisme toont hij ons schildermatig verschillende invalshoeken op realiteiten die hem getroffen hebben. Zijn werken zijn doorgeefluiken van zijn ervaringen zonder gebruiksaanwijzing bij. De boodschap kan alle richtingen uit, zoals goede schilderijen moeten zijn.” 

Colin Waeghe (1980) woont en werkt in Brussel en in Leipzig. Hij studeerde dramatische kunsten aan het RITCS (Brussel), experimenteel atelier aan LUCA-campus Brussel (Sint-Lukas), PoPok theatervorming in deSingel (Antwerpen) en ook nog aan het HISK in Gent.

 

www.colinwaeghe.be