top of page

KORTFILM

Senne Van Loock

362255582_650828207079630_794525707073523005_n.jpg
people-2589252_1920.jpg

Een video bekijken met je oren, of luisteren met je ogen?

Het kan alle kanten uitgaan, misschien is het knutselen met licht en kijken of we dat vervolgens kunnen vangen op beeld. Wil je beelden maken om over een geluidsopname te zetten, of net andersom?

Video is het vertrekpunt, van daaruit kunnen we samen kijken tot waar zo'n week kan leiden.

In ‘Kortfilm’ is er ruimte om zelf een eigen iets te capteren, of iets te vertellen in je eigen digitale beeldtaal, dat kan een solo- of collectief project worden. Fictie en/of docu.

Vraag je buurman om de micro even vast te houden, vraag iemand uit een ander atelier om iets van muziek in te spelen, of maak zelf de soundtrack.

Plaats jezelf voor, of achter de lens, deel een verhaal, een idee, een gevoel.

Een atelier vol camera's, recorders, lampen, microfoons, ideeën, dromen en meer,

Een ideale biotoop om een week in te verdwalen.

Natuurlijk maken we ruimte om de beelden en geluiden te monteren, en kunnen we de basismontagetechnieken in Davinci Resolve ontdekken zodat je autonoom je weg in een video-edit kan vinden.

In een week tijd gaan we aan de slag met begrippen als script, verhaal, licht, audio, beeld, techniek, montage en meer.

Ruimte voor een langspeelfilm is er niet, maar wel voor iets kleins, sterks, warms, vreemds, ontroerend, rakend, en vooral ‘kort’.

Je hoeft geen videograaf te zijn of voorkennis te hebben, camera’s, lenzen, lampen, én uitleg staan binnen handbereik.

Een eigen laptop/lader en koptelefoon neem je wel zeker mee.

1TB vrije schijfruimte of externe SSD is nodig. Zo ook een computer die snel genoeg is voor videobewerking. (Davinci Resolve al installeren is fijn!)  Enige vlotheid op een computer is een must 🙂. Neem je camera en lenzen mee als je die hebt.

Max. 10 deelnemers 

Senne Van Loock.jpg

Wie is de coach?

Senne Van Loock, een beeldmaker en muzikant, is actief binnen alles wat audiovisueel is. Met foto en video startte hij als autodidact, maar deze groeiden al snel organisch uit tot een nieuw pad binnen zijn traject, waarin hij tot op vandaag actief is.

Vanwege zijn grote voorliefde voor de artistieke sector is hij almaar vaker terug te vinden in erg diverse creatieve projecten.

Actief binnen Theater de Spiegel, een Muziek/Figurentheater voor de allerjongsten, waar hij mee op de scene staat, als gitarist, met objectmanipulatie en live video, camerawerk enzovoort.

Hij is bricoleur, knutselaar, speelvogel en muzikant, en graaft zich steeds neurotisch diep in, in elk nieuw project. Misschien ook wel een beetje een nerd, met een grote wil om spelenderwijze steeds verder en dieper op ontdekking te gaan in de wereld van beeld, geluid, licht, optica, video, foto, muziek, harmonie, en meer.

Meer weten over de coach?

https://www.instagram.com/sennevanloock/

bottom of page