top of page

ZEEFDRUK

Els Baeten & Harmen Liemburg

Zeefdrukken
IMG_2458.jpg
2023-07-17-ZOMERAC-DAG_2-8503.jpg

Zowel het atelier als de wachtlijst zijn volzet. Je vindt vast wel je gading in een van de andere ateliers!

Zeefdruk is een veelzijdige en flexibele techniek waarmee krachtig grafisch werk wordt gemaakt. Door te spelen met contrast, kleurkeuze en de verschillende materialen waarop kan worden gedrukt, ben je al heel snel op weg naar een eigen handschrift. Voor je het weet heb je een rek vol resultaten!

Niveau

Beginners maken eerst kennis met de zeefdrukwerkplaats en alle gereedschappen en materialen die daarbij horen. Daarna kunnen ze hun eigen interesses naar zeefdruk gaan vertalen. Gevorderde drukkers kunnen eerder opgedane vaardigheden verder oefenen, nieuwe aspecten van de techniek uitproberen en uitdagingen opzoeken.

Fysiek

Zeefdrukken is fysieke arbeid: je staat, loopt en beweegt de hele dag. Je hoeft geen topfitte atleet te zijn, maar een goede lichamelijk conditie is wel een voorwaarde om in een lekker tempo te kunnen werken.

Materiaal

Hoewel goed op textiel kan worden gedrukt, heeft dit proces z'n eigen voorwaarden. Om het proces overzichtelijk te houden werken we in dit atelier daarom alleen op papier en karton. Er is voldoende materiaal aanwezig om op te drukken. Ander plat en vrij glad materiaal zoals bijvoorbeeld hout kun je (na overleg van tevoren met de coaches) ook zelf meenemen.

Wisselwerking

Alle deelnemers werken op een eigen werkplek aan individuele projecten. Daarnaast worden gedurende de week de handschriften en eigenheid van alle deelnemers op een speelse manier met elkaar gecombineerd. Zo ontstaan op een terloopse manier verrassende resultaten die weer ideeën in zich dragen voor individuele projecten. De resultaten worden aan het einde van de week onderling verdeeld.

Je kan meer dan je denkt!

Ben je van plan om je voor de derde keer in te schrijven voor dit zeefdrukatelier? Overweeg dan alsjeblieft eerst of een ander atelier je ook kan bekoren. Zo geef je aan andere mensen de kans om nieuwe ervaringen op te doen. Bedankt!

 

Max. 10 deelnemers (Volzet)

Els Baeten.jpg
Harmen Liemburg.jpg

Wie zijn de coaches?

Els Baeten (Open zeefdrukwerkplaats Gezeever, Antwerpen) en Harmen Liemburg (NL) zijn beiden ervaren zeefdrukkers. Binnen het kader van de praktische haalbaarheid van een tijdelijke werkplaats weten ze goed te anticiperen op de wensen en plannen van individuele deelnemers.

Meer weten over de coaches?

www.gezeever.be

www.harmenliemburg.nl

bottom of page