top of page

COLLECTIEF
SCHRIJVEN

Dirk Pauwels

Een hand houdt een pen vast die over een wit blad gaat.

Zowel het atelier als de wachtlijst zijn volzet. Je vindt vast wel je gading in een van de andere ateliers!

Al enkele jaren leidt theatermaker Dirk Pauwels het schrijfatelier van Villa Voortman, een plek in Gent waar mensen met dubbeldiagnose (psychische kwetsbaarheid en verslavingsproblematiek) samenkomen. Dat heeft geleid tot twee indrukwekkende uitgaven waarvan de meest recente Wanneer ik zwijg, dan hoor ik jou met mooie woorden van Stefan Hermans werd ingeleid.

 

Op basis van die ervaring wil hij tijdens de Zomeracademie met een groep schrijflustige mensen op zoek gaan naar onconventionele methodes om spannende teksten te laten ontstaan, speels en avontuurlijk, zonder drang tot virtuositeit. Gezamenlijk en individueel, vooral met veel schrijfplezier, kwetsbaar ook.

 

Schrijfervaring is zeker niet aan de orde, want wat geweten en gekend, is minder interessant dan een plotse duik in het ongekende. Collectief schrijven is in de eerste plaats een spannende ontmoeting met de pen in aanslag.

Max. 10 Deelnemers

Dirk Pauwels.jpg

Wie is de coach?

Dirk Pauwels is beeldend kunstenaar en was in de jaren zestig betrokken bij diverse Gentse theaterbewegingen. In de jaren ’70 en ’80 vormde hij samen met Josse De Pauw en Pat Van Hemelrijck het theatergezelschap Radeis.

 

In 1984 was hij de initiatiefnemer en eerste artistiek directeur van het Nieuwpoorttheater. In 1992 vormde hij Oud Huis Stekelbees om tot Victoria, om in 2008 beide gezelschappen te fuseren tot CAMPO waarvan hij tot 2012 artistiek directeur was. Sindsdien is hij autonoom kunstenaar, mentor en initiatiefnemer van kleine artistieke gebeurens.

 

Dirk schreef in 2017 de tekstbundel Er zit een Haai in de Boter en was datzelfde jaar ook curator van Theater aan Zee. Hij ontving de Thaliaprijs voor algemene culturele verdienste en de Cultuurprijs van de stad Gent.

bottom of page