top of page

HET TEKENCOLLECTIEF
GAAT COLLABORATIEF

Willem Breynaert & Hallveig Agustsdottir

moleskines_12.jpg
Sara_6.jpg

Dit atelier is volzet. Je kan je inschrijven op de wachtlijst of je gading zoeken in een van de andere ateliers.

* collaboratief: individuele ontwerpen die achteraf worden samengebracht tot één geheel

Het ZA-tekencollectief van de Zomeracademie 2024 kan je dit jaar best opvatten als een werkweek voor mensen die ervan houden om samen te werken op een collaboratieve manier. Respect voor elkaars werk en de wil om inzichten en oplossingen te delen zijn sleutelbegrippen.

De uitdaging bestaat eruit om tijd, ruimte en inzichten te delen met en te leren van elkaar, waarbij we samen zoeken naar tekenfocus.

 

Eigen projecten krijgen ruimte tijdens de namiddag, als zinvol verlengstuk van het collaboratieve werkproces. Via de inzichten en ontwikkelingen die we samen verwerven, willen we jouw eigen artistieke praktijk helpen voeden. Startende tekenaars krijgen tijdens de namiddag individuele begeleiding op maat.

 

Durven afwijken van je geijkte paden (fotografische tekenaars laten de strikte representatie los, kleine werkers durven grote uitdagingen aan, eenzame tekenaars laven zich aan de groep, …) en je zo openstellen om nieuwe wegen en lijnen te bewandelen is de boodschap.

 

We onderzoeken de wereld der tekens (lijn, vlak, vorm, textuur, kleur) die ontstaan door het gebruik van uiteenlopende tekenmaterialen (krijt, tape, potlood, stempels, stift, licht) op vlakke dragers (papier, vloer, ramen en muren).

 

En zoals tijdens de vorige edities houden we dagelijks ook een klein collaboratief schetsboek bij. Dat wordt opnieuw het logboek van deze artistieke week.

 

We nemen ons ook voor om geen afgewerkt product tentoon te stellen, maar delen daarentegen graag het proces met andere deelnemers van de Zomeracademie. Finaal tonen we onze ontdekkingen tijdens het open-lab-moment, waarbij we de tekenexperimenten graag willen ‘testen’ op en tonen aan een breed en participatief publiek.

 

Breng bovenal je goesting en energie mee!

Max. 12 deelnemers 

Willem_drawing.jpg
HA_with-CTwombly-museum_pic.jpg

Wie zijn de coaches?
Willem Breynaert is een tekenaar en beeldend kunstenaar die zoekt naar de taal van het tekenen in al zijn verschijningsvormen .
Daarnaast is Willem docent aan Hogent/Kask waar hij studenten beeldende kunst de ogen opent voor de wereld van de beelden en nog veel meer.


Hallveig Agustsdottir
De relatie tussen beeldende kunst, muziek en klank biedt al ruim 20 jaar een enorme inspiratie en motivatie aan het visuele en performatieve werk van kunstenares Hallveig Agustsdottir.  Ze creëert haar eigen klank-tekeningen waarbij ze vaak de link maakt met andere kunstvormen zoals muziek, woord en dans.  


De gedachten en lijnen van Hallveig volgen sinds enkele jaren ook een tweede pad - het wandelpad.  Een paar jaar geleden, toen ze opnieuw in contact trad met de omgeving van haar Ijslandse jeugd, zijn er spontaan herkenbare motieven van planten en bloemen in haar schetsboeken beginnen groeien.  
Haar zeer eigen manier van tekenen typeert ze als een interessante taal (net zoals IJslands of Nederlands) om zichzelf mee uit te drukken en zo telkens opnieuw in gesprek te kunnen gaan met de toeschouwer.


Meer weten over het atelier en de coaches? hetzatekencollectief.wixsite.com/website

www.hallveigagustsdottir.com 
 

bottom of page