top of page

ZINTUIGLIJK THEATER EN NATUUR
DE KUNST VAN HET LUISTEREN EN VERBINDEN

Julie Seiller & Jean-Marie Oriot

2022-07-23_COLLECTIEF_THEATERMAKEN_Sony_A7RIII_0043.jpg

Zowel het atelier als de wachtlijst zijn volzet. Je vindt vast wel je gading in een van de andere ateliers!

Wat als aanraken luisteren was?

Het atelier is gericht op de verbinding met de natuur. Wat heeft dat te maken met theater of kunst?

We gaan de taal en de gereedschappen van creativiteit, poëzie en kunst gebruiken om het wonderbaarlijke in het gewone te onthullen. Uitzoeken hoe we ook de verbinding met onszelf en met de ander wakker kunnen maken door onze natuur de herontdekken. En waar kan dat beter dan in de prachtige groene omgeving van Destelheide? Door ongebruikelijke manieren om theater te maken, onderzoeken we een intieme relatie met het publiek. Door naar hen te luisteren, in het kader van een zintuigelijke ervaring. Om het publiek hun eigen verhaal te laten beleven. Met de gereedschappen en de taal van de zintuigen, en het kader van de natuur, willen we poëtische ervaringen creëren die meer vragen dan antwoorden oproepen, die de verbeelding en de gedachte openen. Vooral en altijd op een speelse manier. Omdat we, als Johan Huizinga schrijft, eerst en vooral Homo ludens zijn, voor Homo sapiens.

Door de poëzie van onze natuurlijke omgeving te herontdekken, pogen we de magie die ooit in de natuur zat opnieuw te kunnen zien. Maar ook onze plaats in de natuurlijke wereld.


De voertalen van het atelier zijn Nederlands, Engels en Frans.

Max. 12 deelnemers

julie seiller.jpg
jean marie oriot.jpg

Wie zijn de coaches?

Julie Seiller is een Franse actrice, theatermaakster, muzikante, songwriter en singer, én gecertificeerd Shinrin Yoku-gids.

Ze werkt met natuurlijke landschappen, storytelling, muziek, zintuigen, rituelen … Ze nodigt mensen uit om te gaan wandelen, op een concert of soundscape, een feest, een kampvuur met overnachting onder de sterren en veel meer.

Jean-Marie Oriot is een Franse scenograaf, theatermaker, en beeldende kunstenaar. Hij woont in Vlaanderen.

Hij werkte jaren als scenograaf, technisch directeur en acteur met Teatro de los Sentidos en werkt nu samen met diverse artiesten en gezelschappen in Europa. Zijn eigen creaties krijgen meestal de vorm van spellen, performances en installaties, maar ook soms poëtische klank- of visuele ervaringen. Hij geeft ook workshops en masterclasses met als thema de poëzie van de ruimte, de link tussen spel en dramaturgie, acteren met het publiek, en de creatie van zintuigelijke beelden.

Hij is nieuwsgierig naar het spanningsveld tussen gewone contemplatie van de natuur en de nodige diepgaande vragen die dat meebrengt. De brandstof van zijn werk zijn talloze vragen rond onze relatie met de wereld, met de anderen, met onszelf, met het onzichtbare, met stilte, met de samenleving en eenzaamheid.

bottom of page