top of page

COLLECTIEF THEATER MAKEN

Dirk Pauwels en Johan Pycke

2022-07-23_COLLECTIEF_THEATERMAKEN_Sony_A7RIII_9957.jpg

In dit gemeenschappelijke theateratelier gaan we aan de slag met de meest diverse vormen van theatrale expressie. Theatermaker/regisseur Dirk Pauwels en muziekkunstenaar Johan Pycke gaan samen met de deelnemers op een ontdekkingstocht naar het onverwachte, naar het nog niet gekende, naar andere bronnen dan die waarnaar men doorgaans op zoek is.


Het is een avontuurlijke tocht waar in alle vertrouwen geprobeerd wordt. Spelplezier, doen en tonen, lef en kwetsbaarheid, humor en ernst, schoonheid en eigenzinnigheid zijn de ondertoon van zeven dagen intensief samenzijn.


Het individuele en het collectieve spelen in dit gebeuren elk zijn rol. Jouw inbreng in het geheel is net zo belangrijk als het mee dragen van het geheel.  


Heb je interesse in theater en performances? En hou je van zoeken en vinden? Dan is dit jouw plek!
 

Max. 12 deelnemers

Dirk Pauwels.jpg
Johan Pycke_2.jpg

Wie zijn de coaches?
Dirk Pauwels is beeldend kunstenaar en was in de jaren zestig betrokken bij diverse Gentse theaterbewegingen. In de jaren ’70 en ’80 vormde hij samen met Josse De Pauw en Pat Van Hemelrijck het theatergezelschap Radeis. 


In 1984 was hij de initiatiefnemer en eerste artistiek directeur van het Nieuwpoorttheater. In 1992 vormde hij Oud Huis Stekelbees om tot Victoria, om in 2008 beide gezelschappen te fuseren tot CAMPO waarvan hij tot 2012 artistiek directeur was. Sindsdien is hij autonoom kunstenaar, mentor en initiatiefnemer van kleine artistieke gebeurens.


Dirk schreef in 2017 de tekstbundel Er zit een Haai in de Boter en was datzelfde jaar ook curator van Theater aan Zee. Hij ontving de Thaliaprijs voor algemene culturele verdienste en de Cultuurprijs van de stad Gent.

Johan Pycke verzorgde muziekkeuzes bij Radio Centraal, Studio Brussel en tv-reportages zoals Panorama.


Ook voor theatervoorstellingen van o.a. Latrinité, Lies Pauwels, Dominique Willaert, Ben Benaouisse, Pascale Platel, Dirk Pauwels, Lieve Blancquaert (TAZ 2017) was hij nauw betrokken bij de muziekkeuze en het maken van geluidslandschappen.


Johan is al jarenlang de muzikale partner in crime van Dirk. Als geen ander voelt hij quasi  onmiddellijk en feilloos aan welke muzikale ondersteuning een blik, een beweging, een beeld nodig heeft. Zijn muzikale encyclopedie past in een flightcase én vooral in zijn hoofd.
 

bottom of page