top of page

VIDEO 'KORT'

Senne Van Loock

people-2589252_1920.jpg
‘Kort-video, kort-film, kort-schets?
Of kort-docu, kort-autobiografie, kort- ...

Video is het vertrekpunt, van daaruit kijken we samen tot waar zo’n artistieke werkweek kan leiden. Het kan alle kanten uitgaan. Misschien is het knutselen met licht en kijken of we dat kunnen vangen op beeld. Misschien maken we beelden om over geluid te kleven, of net andersom. 


In ‘Kort’ is er ruimte om zelf iets te capteren, of iets te vertellen in een digitale beeldtaal. Het kan een solo- of collectief project zijn.


Plaats jezelf voor, of achter de lens, deel een verhaal, een idee, een gevoel. Vraag iemand uit een ander atelier om wat muziek in te spelen, of maak zelf de soundtrack. 
Er zal natuurlijk ook video gemonteerd worden. Daar trekken we enkele momenten voor uit om te zorgen dat al wie het nodig heeft hierin z’n weg kan vinden. 


We kijken naar script, verhaal, licht, audio, beeld, techniek, montage en meer. Een langspeelfilm wordt het dus niet.  Liever klein, sterk, warm, vreemd, ontroerend… kort en krachtig, of gewoon ‘Kort’.


Je hoeft geen videograaf te zijn of specifieke voorkennis te hebben. Camera’s, lenzen, lampen, en uitleg zijn voorhanden, maar breng gerust je eigen materiaal mee. Je eigen laptop en hoofdtelefoon komen in elk geval van pas. 

Max. 10 deelnemers 

Senne Van Loock.jpg

Wie is de coach?

Senne Van Loock is actief binnen alles wat audiovisueel is. Na zijn studies vioolbouw en jazzmuziek, ging hij eerst als muzikant aan de slag. Met foto en video begon hij als autodidact. Dat werd z’n passie. Sinds de coronalockdown is hij vooral bezig met video, bij voorkeur binnen de artistieke sector.

Senne is actief bij Theater de Spiegel, een muziek- en figurentheater voor de allerjongsten. Daar staat hij mee op de scène, als gitarist of live-video-artiest.

Een bricoleur en knutselaar, een speelvogel en muzikant, iemand die zich met volle overgave ingraaft in alles wat hem boeit.

Meer weten over de coach?

https://www.instagram.com/sennevanloock/

bottom of page